11:30

IBK Vänersborg dj

Dingle AIK - IBK Vänersborg Dj

Lördag.. och ännu en träningsmatch har avverkats. Idag var det IBK Vänersborgs DJ-lag som kom på besök.
Ett lag som vi inte riktigt har koll på, men utifrån de andra ledarna har man lyckats list ut att det är ett duktigt lag med mycket potential och där mötena med Daiks 02-04lag och Vänersborg varit tuffa jämna bataljer.
Efter två riktigt tuffa matcher mot P05 och KiK så hoppades vi på att vi i denna matchen skulle kunna få föra spelet och ha mer boll rent överlag.

Period 1
Vänersborg chockar oss lite från start, respektlöst sätter de en hög press och Daik får vara på tårna direkt. Inledningen av matchen är ett ställningskrig där båda lagen vill sätta sin prägel på matchen. Efter dryga två minuter vinner bortalaget bollen och får ett friläge, trots hårt hemjobb så hinner man inte riktigt i kapp en vindsnabb motståndarforward och 0-1 är ett faktum.
Oj! Ok.. de är snabba, inte ge bort några spelvändningar...Check..
Svaret på bortalagets ledningsmål kom bara drygt 40 sekunder senare där Daik får en spelvänding och "el Capitana" droppar bollen snyggt till Sara som trycker in bollen bakom, för dagen en duktig Vänersborgskeeper, 1-1. 2-1 och 3-1 kommer utav bara farten känns det som, halvminuten efter kvitteringen och minuten efter kvittering. Målskytt 2-1 Elin O på pass från Elin E, 3-1 Elin. E (får göra sitt första mål i Damlaget) på passning från Linnéa.
Vänersborg skapar flera bra chanser och i en period av Vänersborgspress så drabbas vi av en utvisning när "Tant" Styrmark tar bollen med armen. Ett boxplay som vi klarar bra, låter Vänersborg ta "svåra" avslut och vi får i alla fall en kontring som vi är på vippen att göra mål på.
Bara halvminuten efter vi blir fulltaliga så får vi med oss en utvisning och nu är det vår tur att spela PP. En hårt jobbande vänersborgsbox gör att vi inte riktigt kommer till några bra avslut och även vårat PP blir resultatlöst.
Daik tar över spelet i slutet av perioden och 14.38 kan vi utöka ledningen till 4-1, denna gång är det Linnéa som gör mål och assist Elin O.
Perioden avslutas med mycket kamp och flera bra chanser till fler mål för båda lagen, skärpan fanns inte riktigt där i kombination med bra målvaktspel från båda lagen gör att det inte blir fler mål i perioden.

Period 2
Daik tar tag i taktpinnen från start i denna perioden och spelar stundtals riktig fin innebandy, bortalaget får försvara sej och gå på kontringar, vilket de gör riktigt bra inledningsvis.
5.38 spräcks dödläget i denna period då Elinsarna åter samarbetar och ELin O kan göra sitt andra mål, 5-1, ass Elin E.
Efter målet känns det som vi spelar mer avslappnat och vi får ut mer av vårat spel, drygt 10 minuter in i perioden så får vi chansen i ett nytt PP, ett PP som funkar lite bättre men ändå får vi ingen utdelning.
Efter målet så blir vi lite bekväma, vi söker den svåra passningen i offensiv zon, vilket skapar vassa spelvändningar för Vänersborg, men en stabilt speland "Olga" i målet, "räddar" oss.
med drygt 3 minuter kvar på periden så stänger vi matchen definitivt känns det som när Rebecca kan göra 6-1 på retur från Karinas backskott. 7-1 kommer bara med dryga minuten kvar och det är "el Capitana" Marlene som blir frispelad i slottet och kan smacka in bollen i mål, ass. Sara.

Period 3

Vi hade inför perioden pratat om att hitta tillbaka till vårat grundspel,. etablera spelet i offensiv Zon och få längre anfall och få med backarna mer i spelet.
Detta funkar ok, men givietsvis kan det bli bättre. Segheten i benen börjar göra sej påmind i denna period och Vänersborg kan etablera mer och mer anfallsspel.
Dryga sex minuter in så får Olivia kapitulera, när VÄnersborg lagkapten får ett instick från kant och klipper till med ett grymt direktskott rakt upp i nättaket och 7-2 är ett faktum. Som så många gånger tidigare så ger ett mål ny energi, och så även detta. Vänersborg får ny energi och spelar med högre press och piggare ben. Vilket gör att de även börjar vinna fler närkamper.
Bara minuten senare kan Rebecca göra sitt andra mål, till 8-2, Linnéa står för förabetet och kampar loss bollen och Rebecca snappar upp den och tar ett avslut från kanten och bollen sitter snygt i bortre krysset.
Efter målet så börjar orken tryta på många håll, får inte ritigt koll på bollen och vi väljer att ta Time Out efter dyrgt 11 minuter in i perioden. Efter timeouten så försöker vi lugna ner spelet och vårda boll i anfallszon för att på det viset "vila".
Även vänersborg börjar tröttna lite tycker jag, och känns som båda lagen "spelar av" perioden. Båda lagen blixtrar dock till från och till de sista minutrarna och detta resuleter till ytterligare två mål i matchen, 9-2 gör Marlene, på sargretur på Saras skott, och 9-3 gör vänersborg 17.09, vilket också belv slutresultatet.

Analys:
Ett lite trött och sargat Daik tar planen i besittning, hårt matchande med 3 matcher på 6 dagar visar sej idag. Samtidig spelar vi endast på två femmor vilket också tar ut sin rätt.. Trots det gör vi 9 mål framåt mot ett ungt rappt IBK Vänersborg. Spelmässigt är reusltatet missvisande, då matchen var en jämn och tuff tillställning. Daik var effektivare helt enkelt.Om det skulle spelas en reutmatch så kommer det säkerligen se jämnare ut på tavlan...
Vi testar en del nya formationet och en intern match i matchen blev "Gamla" mot "unga" där de "Gamla" "Vann" med 5-4.
Ett Vänersborg som har massor av talang och kvalitet, där man ser flera spelare med hög potential. Ett lag som verkligen har framtiden för sej. Spelar fysiskt och har bra tempo i sitt spel. Vi hoppas att den spelare som blev skadad kryar på sej och snart är tillbaka i träning, samt önskar IBK Vänersborg lycka till i serien.

Dagens lyft:

Julia Olofsson - Spelar klokt, fysiskt och med stor pondus, tar kampen fysiskt och är svårspasserad.

Marlene Olofsson - "El Capitana" visar vägen med bra inställning och mycket snack och pepp på planen och vid sidan av planen. Hittar spelvägar och passningar till lagkamraterna som "inte finns". Jobbar hårt i såväl som offensivt som defensivt.

Rebecca Billgren Eriksson - En riktigt stark insats denna dag, både offensivt och defensivt. Även här har vi en spelare som ser möjligheter när det inte "finns" några, vänder och vrider bakom motståndarnas målbur och hittar in med bollen på farliga ytor.

Nu är det "vila" till torsdag då vi åker till Tjörn och Häggvallsskolan och match mot Myggenäs, och sedan på söndag så åker vi till Vallhamra och möter Partille innan seriepremiären den 4 oktober..